3D slikanje zob omogoča boljše zdravje zob in ustne votline

3D slikanje zob omogoča boljše zdravje zob in ustne votline

Zdravi zobje so izredno pomemben del zdravega življenja. Veliko ljudi, ki so v mladosti zanemarjali pomen higiene zob, ima v odrasli dobi težave z zobmi in dlesnimi. Napredne tehnologije, ki jih v današnjem svetu ponuja zdravstvo in zobozdravstvo, med katere zagotovo spada tudi 3D slikanje zob, pacientom omogočajo boljše načine zdravljenja; zobozdravnikom in kirurgom pa natančnejši vpogled in kvalitetnejšo pripravo na poseg v ustni votlini.

Seveda se moramo zavedati, da omenjeno tehnologijo trenutno omogočajo le najboljše zasebne zobozdravstvene klinike in da bomo morali za 3D slikanje zob odšteti kar nekaj evrov. Če so naši zobje resnično v slabem stanju je zagotovo smiselno, da za zdravstveno storitev tudi plačamo, saj si bomo s tem omočili kvalitetno zdravljenje težav.

 

Kaj je in kaj omogoča 3D slikanje zob

Ko razmišljamo o obisku zobozdravniške ordinacije, pogosto pomislimo na neprijeten vonj, na svetle luči, svedre ter na ostale neprijetnosti, s katerimi se soočamo ob obisku zobozdravnika. Vsekakor ne pomislimo na napredno 3D slikanje zob, ki uporablja računalniško tomografijo, ki je iz ZDA prišla tudi v Slovenijo.

Klinike, ki omogočajo 3D slikanje zob, vam v bistvu nudijo natančno 3D slikanje ust in lobanje. Tradicionalno rentgensko slikanje zob, ki nam da tako imenovano 2D sliko, ne ustvari tako natančne slike, poleg tega pa je sevanje med slikanjem precej večje, kot pri 3D slikanju zob. Tradicionalno slikanje zob je tudi precej bolj vsiljivo in neprijetno, kar je za pacienta vedno velik minus.

 

Kaj zobozdravniku omogoča 3D slika ustne votline

Če se boste odločili za 3D slikanje zob, boste zobozdravniku omogočili popoln vpogled v vašo ustno votlino. Možnost vpogled v treh dimenzijah omogoča zdravstvenim delavcem, da bolje in učinkoviteje oblikujejo pristop k zdravljenju vaših bolezni.

Zagotovo je odločitev za 3D slikanje zob primerna, če imate resne težave z zobmi, saj nudi natančen vpogled na položaj vsakega zoba in je odlično za določanje velikosti zobnih vsadkov.