Pred hišo sem si naredila betonski kamin

Vedno sem imel željo, da bi zunaj imel kamin. Vendar pa me je žena vedno prepričala, da to ni zame in da ga ne bom uporabljal. Seveda sem popustil, ker sem se res bal, da je to moja trenutna želja. Ko pa bi ga enkrat naredil, bi samo zapravil denar, uporabljal pa ga ne bi. Potem pa sem en dan šel do prijatelja, ki mi je pokazal, da si dela betonski zunanji kamin. To pa je pomenilo, da sem spet dobil željo, da bi si ga naredil tudi sam. 

Prijatelj mi je povedal, da ne pride tako drago, če ga narediš sam, le časa ti precej vzame. To pa pri meni ni bila težava. Zelo rad delam in si za dom vedno vzamem čas. Ko sem prišel tisti dan domov, sem ženi povedal, da si bom naredil betonski kamin. Rekla mi je, da sva o tem že govorila in da sva se odločila, da ga ne bova imela. Pa sem ji hitro povedal, da se je le ona odločila, da ga ne bova imela, jaz pa sem imel vedno željo. 

Pred hišo sem si naredila betonski kamin

Žena me je samo pogledala in rekla, da si kamin resnično želim, da se to vidi in da  se tudi ona strinja, da si ga naredim. Kako srečen sem se odpeljal v trgovino po material. Še prijatelj mi je dal nekaj materiala, ki mu je ostal. Pa sem začel zidati svoj prvi betonski kamin. Prav nič me ni bilo strah, da ne bi izpadel lepo, vzel sem si dovolj časa, da sem vse skupaj premislil in preštudiral. 

Danes imam betonski kamin pred hišo in lahko vam povem samo to, da ga uporabljam zelo pogosto in da sem še danes ponosen na svoj prvi projekt.