Veliko kave spijem, vendar Illy kava je najboljša kava

Včasih se čudim, da je lahko ena kava v gostilni tako dobra v drugi pa spet tako slaba. Vem, da obstajajo različne kave, kot Illy, Lavazza, Nespresso in da tukaj kvaliteta kave vpliva na to, kakšna je, vendar se mi je že tudi zgodilo, ker pravijo, da je Illy kava najboljša, da sem pila prav slabo kavo. 

Temu ne morem prepisati nič drugega, kot da oseba, ki pripravlja kavo, jo ne pripravi pravilno. Res je, a velja Illy kava za najboljšo kavo, vendar če jo osebje ne bo znalo pripravit, je vseeno katero kavo imajo. Vse je odvisno, kako dobra je kava, od tega, kako se naredi.

Najbolj sem besna, če si res želim dobre kave in lepe postrežbe, potem pa dobim naduto postrežbo in slabo kavo. Takrat bi jo najraje zavrnila, vendar do sedaj je še nisem, razmišljam pa da naslednjič, ko bo kava res slaba, jo bom zavrnila, ker jo plačam in ni res, da eni lahko delajo dobre kave iz iste mašine, drugi pa tako slabe. 

Moram priznati, če vidim v kavarni napis Illy kava, da vseeno pričakujem dobro kavo, vem pa za primer gostilne v kateri delajo dve osebe z isto mašino, ena pripravlja fenomenalno kavo, ena pa nič kaj dobre. In kaj narediti sedaj? Torej ni kriva mašina, niti kava, vendar osebje.

Lahko rečem, da če se mi prav zahoče kave in da takrat ne dobim dobre kave, mi to pokvari nekaj minut, če pa takrat dobim dobro kavo, ki mi že zadiši pod nos, potem pa ni važno ali je Illy ali katera druga kava, mi polepša tiste minute, ko posvetim samo kavi.

Kava je čudežna pijača jaz pravim, naj bo bela, črna, kratka, dolga, Illy, Nespresso, Lavazza ni važno, samo da je tista, katero pijete vi. Ne popuščajte pri svoji kavi, vedno si jo privoščite točno takšno, po kateri hrepenite.